De familie Kuipers uit Oldenzaal houdt ons de komende tijd op de hoogte van hun rechtszaak bij het Europese Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg. De Raad van State bracht het gezin niet de gehoopte uitkomst, vandaar de vervolgstap naar het Europese hof. Het zal nog veel geduld vergen voor we weten of houtstook wordt erkend als een schending van mensenrechten. In deze aflevering vertellen ze wat er vooraf ging aan deze stap.

  • Blog

    Van noaberschap naar rechtszaak

    - by Francis Nijenhuis

    Houtstook: toch niet zo gezellig In onze wijk in Oldenzaal verdween niet alleen de schone lucht maar ook een gezellige buurt. Tot 2017 hadden we goed contact met onze overburen. Naoberschap noemen we dat in het oosten. De overbuurman repareerde bijvoorbeeld onze fietsen, wij namen een Fries suikerbrood voor hen mee. Heel gewoon en gezellig. Totdat er een houtkachel kwam. Wij dachten er nog in goed overleg uit te komen. Om onze gezinsleden met astma en andere chronische luchtwegklachten te…

Kom in actie

De stichting bestaat alleen uit actieve vrijwilligers die het belangrijk vinden om naast baan en gezinsleven onze doelen te bereiken. Wil jij ook een actieve bijdrage leveren?