Stichting HoutrookVrij meet ultrafijnstof PM0.1

Stichting HoutrookVrij meet ultrafijnstof PM0.1
9 juni 2019 Redactie

Mooi nieuws en een mijlpaal! Onze Ultra Fine Particle (UFP) monitor is binnen. Nu kunnen we in eigen beheer ultrafijnstof meten.

Ultrafijnstof is de fractie van fijnstof met de allerkleinste afmeting: kleiner dan 0,1 micrometer. Bij inademen van ultrafijnstof dringen de deeltjes in de longen en kunnen ook via de bloedbaan andere organen bereiken. Met de UFP meter kunnen we dus zelf onderzoek doen naar de relatie tussen houtrook en deze gevaarlijke kleine deeltjes.

Hartelijk dank aan onze donateurs!

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.