Wat kan jij doen

Wat kan jij doen

Wil je zelf in actie komen tegen houtrook. Dat kan! Wat zou je allemaal kunnen doen. Een ingezonden brief over houtrook voor de krant schrijven. Folders in je wijk verspreiden. Lever je persoonlijke verhaal in op onze site. Ben je iemand die netwerkt en graag een presentatie houdt. Stap met de te downloaden presentatie naar je eigen gemeente en lokale partijen. Allemaal te veel werk? Teken in ieder geval onze petitie. Of doneer.

Persoonlijke verhalen

Geef uw persoonlijk verhaal of klacht door aan de Stichting HoutrookVrij. Uw verhaal helpt ons om de overlast door het stoken van hout in Nederland een gezicht te geven.
Naar de persoonlijke verhalen

Klacht melden

Het is belangrijk dat u klachten bij de overheid indient elke keer als u overlast ervaart. Voor houtrook is uw gemeente de meest aangewezen instantie. Waarom is dit melden zo belangrijk? Voor de overheid bestaat het probleem niet als het niet wordt gemeld. Heeft u ook last van gezondheidsproblemen dan raden wij u aan om ook bij de GGD aan te kloppen.

U kunt uw klacht bij stookwijzer.nu melden. Deze klacht wordt automatisch doorgezet naar uw gemeente.

Lees ook de vragen en antwoorden over de stookalert van het RIVM

Luchtkwaliteit verbeteren in je woning

Wat kun je doen als je houtrookoverlast hebt en het binnenklimaat wilt verbeteren?
Verder lezen

Actief in je eigen gemeente

Ga in gesprek met de gemeente en politici.
Download hier uw presentatie

Stappenplan

U ondervindt regelmatig overlast in de vorm van geurhinder of gezondheidseffecten, bijvoorbeeld last van uw ogen, neus of ademhaling vanwege houtstook door particulieren. U vraagt zich af wat u kunt doen om deze overlast te verminderen.
Het stappenplan geeft u inzicht welke stappen u als burger in deze situatie kunt ondernemen. Het maakt onderdeel uit van de toolkit voor gehinderden. U kunt deze ook direct downloaden: Toolkit voor de gehinderde

Zelf meten

Hoe de luchtkwaliteit in en rondom uw huis werkelijk is, kunt u tegenwoordig redelijk eenvoudig en betaalbaar zelf meten.

Word donateur

Vindt u ook dat de politiek in beweging moet komen? Steun ons. Word donateur.

Kom in actie

De stichting bestaat alleen uit actieve vrijwilligers die het belangrijk vinden om naast baan en gezinsleven onze doelen te bereiken. Wilt u ook een actieve bijdrage leveren?

Zoek medestanders

Zoek in uw buurt medestanders. Vaak hebben meer buurtbewoners last van houtrook. Samen staat u sterker. Ook  is voor andere gehinderden fijn om te weten dat zij niet de enige zijn in de buurt die hier last hebben.

Lees meer.

Petitie

Stichting HoutrookVrij vindt dat iedereen recht heeft op schone en gezonde lucht. De overheid moet hier duidelijke regels voor opstellen en deze handhaven. Dus steun onze actie door de petitie te tekenen.
Ga naar petitie tekenen

bondage-guru.net b-ass.org
bondage-guru.net b-ass.org