Klacht melden

Klacht melden

Het is belangrijk om klachten bij de overheid te melden elke keer als je overlast ervaart. Voor houtrook is de gemeente de meest aangewezen instantie. Waarom is dit melden zo belangrijk? Voor de overheid bestaat het probleem niet als het niet wordt gemeld. Bij ervaren gezondheidsproblemen adviseren wij ook om bij de GGD aan te kloppen.

Klachten melden gaat ook eenvoudig bij de Stookwijzer. Eerst vragen ze je om je postcode in te vullen. Bij de knop ‘Overlast melden’ kan je eventuele gezondheidsklachten, je naam en e-mailadres opgeven. De  klacht komt binnen bij het RIVM. Hiermee krijgen zij inzicht in het aantal klachten. De klacht wordt automatisch doorgezet naar de betreffende gemeente indien deze het Schone Lucht Akkoord heeft ondertekend of verzocht heeft deze informatie te ontvangen. De Stookwijzer geeft de melder hierover bericht.

De stookwijzer is ook bedoeld voor stokers, om hen er op te wijzen dat stoken altijd overlast en luchtvervuiling geeft. Daarom wordt gevraagd om rekening te houden met de buren. Per opgegeven postcode gebied krijgen stokers een advies. Als de lucht al te vervuild is of wanneer er te weinig wind staat, dan krijgen zij een advies om ‘beter niet te stoken’ (code oranje) of ‘niet te stoken’ (code rood).

Lees ook de vragen en antwoorden over de stookalert van het RIVM

Petitie

Stichting HoutrookVrij vindt dat iedereen recht heeft op schone en gezonde lucht. De overheid moet hier duidelijke regels voor opstellen en deze handhaven. Dus steun onze actie door de petitie te tekenen.
Ga naar petitie tekenen

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.