Over ons

Over ons

De Stichting HoutrookVrij is ontstaan uit een netwerk van burgers die houtrookoverlast hadden en informatie met elkaar gingen uitwisselen. De directe aanleiding daarvoor was een symposium over luchtkwaliteit in 2000, georganiseerd door het Meldpunt Gezondheid en Milieu. Om de informatie-uitwisseling te bevorderen zetten een aantal medewerkers de inmiddels opgeheven site www.schonelucht.webklik.nl.op. Via deze site kwamen weer nieuwe netwerkcontacten en verschillende initiatieven tot stand. Een daarvan is de Stichting HoutrookVrij die in 2013 werd opgericht.

Samen voor schone lucht

Wij beseffen dat onze doelen niet zo maar gerealiseerd zijn. De Nederlandse overheid erkent het probleem van houtstook niet. Het RIVM onderneemt nauwelijks actie, ondanks het feit dat houtstook een van de grootste luchtvervuilers is in Nederland (www.emissieregistratie.nl).

U kunt ons helpen dit probleem beter op de kaart te zetten. Dat kan in de vorm van het donateur lidmaatschap maar ook door de stichting zelf actief te helpen.

KVK 59343117

Petitie

Stichting HoutrookVrij vindt dat iedereen recht heeft op schone en gezonde lucht. De overheid moet hier duidelijke regels voor opstellen en deze handhaven. Dus steun onze actie door de petitie te tekenen.
Ga naar petitie tekenen