Laat ons niet stikken

Media

Media

Wie de traditionele media (tv, radio, krant) op de voet volgt, ziet dat lokaal, provinciaal en nationaal langzamerhand meer aandacht komt voor het onderwerp houtrook. Houtrook heeft bovendien grote raakvlakken met belangrijke maatschappelijke vraagstukken als luchtvervuiling, klimaatverandering, ontbossing, energietransitie en effect op onze gezondheid. Onderwerpen die in de media ook steeds meer aandacht krijgen.

Het opvallende van deze tijd is dat de journalist steeds meer zijn exclusieve functie als poortwachter van nieuws verliest. Burgers kunnen met filmpjes, foto’s, tweets en vlog’s zelf bijdragen aan de nieuwsvoorziening en via social media tonen hoe ingrijpend houtrookoverlast is.

Wij als Stichting HoutrookVrij willen actieve burgers van informatie voorzien zodat zij goed geïnformeerd aan de slag kunnen in hun eigen leefomgeving, bijvoorbeeld richting de eigen gemeente. En op verzoek en of op eigen initiatief verwoorden wij de belangen van gehinderden binnen de traditionele media. Ook waken wij ervoor dat de media de juiste informatie over houtrook verspreiden. Nog te vaak ontbreekt in berichten houtrook als vervuilingsbron. We zetten daarnaast Twitter, Facebook, website, downloadbare folders en persberichten in om onze houtrookvrije boodschap te verspreiden: stoken is een keuze, ademen niet!

op de tv

De monitor - Last van de buren

De presentatie was in handen van Teun van de Keuken. Deze uitzending van het programma De Monitor met de titel Last van de buren werd uitgezonden op zondag 18 december door de NCRV.

Klik hier om de aflevering te bekijken.

 

Pulp fiction - Climate central

Hoe groen is ‘duurzame’ energie uit houtpellets eigenlijk? Ontdek het verrassende antwoord in 69 seconden!

 

Stichting Houtrookvrij bij 1vandaag

Opname 1Vandaag overlast door houtrook in samenwerking met houtrook.nl

 

op de radio

Mensen kunnen niet meer zomaar vrij hout stoken

Uitzending NPO radio 1, Dit is de dag van 16 december 2016

in de krant

Houtrookvrij in Friesch Dagblad

Lees het hele artikel

Hout stoken is zo primitief.

Lees het hele artikel

Petitie

Stichting HoutrookVrij vindt dat iedereen recht heeft op schone en gezonde lucht. De overheid moet hier duidelijke regels voor opstellen en deze handhaven. Dus steun onze actie door de petitie te tekenen.