World Health Organization: Blootstelling verontreinigde buitenlucht veroorzaakt longkanker

World Health Organization: Blootstelling verontreinigde buitenlucht veroorzaakt longkanker
30 januari 2017 Redactie

Lyon/Genève, 17 oktober 2013 – Het gespecialiseerd bureau op het gebied van kanker van de World Health Organization, het Internationaal Agentschap voor kankeronderzoek (IARC), heeft vandaag gezegd dat luchtverontreiniging geclassificeerd is als carcinogeen voor de mens (groep 1).

Na het grondig herzien van de meest recente beschikbare wetenschappelijke literatuur hebben de wetenschappers geconcludeerd dat er voldoende bewijs is dat de blootstelling aan de verontreinigde buitenlucht longkanker veroorzaakt.

Zij merkten ook een positieve associatie op met een verhoogd risico van blaaskanker. De zwevende deeltjes (PM), een belangrijke component van luchtverontreiniging, werd apart beoordeeld en ook geclassificeerd als carcinogeen voor de mens (groep 1).

De IARC-evaluatie toonde aan dat met een toenemende blootstelling aan lucht vervuiling er een toenemend risico is op longkanker. Hoewel de samenstelling van de luchtverontreiniging en de niveaus van blootstelling sterk tussen locaties variëren, zijn de conclusies van de werkgroep  van toepassing op alle regio’s in de wereld.

Lees het document. Bron

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.