Longarts: houtrook kan longkanker veroorzaken

Longarts: houtrook kan longkanker veroorzaken
2 juli 2017 Redactie

Longarts Hans in ’t Veen, van het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam, vertelt op Radio 1 over de gevaren van houtrook:

“Schadelijke deeltjes en moleculen in houtrook kunnen longkanker veroorzaken. Roken was 30, 40 jaar geleden ook gezellig, stoer. Misschien denken we over houtstook over 20 jaar wel net zoals we nu over roken denken. We moeten beseffen wat we onszelf en anderen aandoen.”

Laten we dan ook maar het tabaksbeleid als voorbeeld nemen voor het houtrookbeleid: hoe sneller, hoe beter, want het komt er uiteindelijk toch wel van.

Klik hier om het radio-interview te beluisteren.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.