Houtverbruik huishoudens, woononderzoek 2012

Houtverbruik huishoudens, woononderzoek 2012
16 februari 2018 Redactie

Volgens WoOnonderzoek 2012 van het CBS zijn er in Nederland inmiddels bijna een miljoen werkende houtkachels en openhaarden. Er is vooral een grote toename te zien in de verkoop van vrijstaande houtkachels. Meer dan 300.000 van deze kachels branden bijna continu gedurende een half jaar. Deze kachels staan vooral in eengezinskoopwoningen. En ieder jaar komen er rond de 20.000 bij. De kans dat er (binnenkort) bij u een in de buurt staat is dus erg groot. Daarnaast zien we ook een toename van de buitenkachels en het gebruik van vuurkorven. Gevolg is dat u ook in de warme maanden overvallen kunt worden door houtrook. Voor mensen met kwetsbare longen is deze situatie onhoudbaar.

Lees het rapport van CBS,

 

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.