New Scientist: Fijnstof kost je ongeveer een jaar van je leven

New Scientist: Fijnstof kost je ongeveer een jaar van je leven
29 mei 2018 Redactie

Mensen hebben recht op schone lucht

Ons drinkwater moet schoon zijn, maar voor onze lucht zijn de regels een stuk minder scherp. Kwetsbare mensen hebben daar veel last van, stelt Tim Nawrot, professor milieu-epidemiologie aan de Universiteit Hasselt. Hij onderzoekt de effecten van fijnstof in de lucht op onze gezondheid. De houtkachel wordt expliciet genoemd als schadelijke fijnstofbron: ‘Op het platteland is de luchtkwaliteit over het algemeen beter. Maar daar woon je misschien net naast een buurman met een houtkachel. Dan schiet je ook niks op. Wat er moet veranderen, is dat mensen recht moeten krijgen op schone lucht. We hebben al schoon leidingwater, dat moet ook voor een schone lucht zo zijn. De huidige normen van de EU zijn een politiek compromis. Als we de volksgezondheid willen verbeteren, zullen we die normen moeten aanscherpen.’

Lees hier het hele artikel.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.