Donderdag 5 Oktober 2017 19.30 uur: Debatavond over houtrook

Donderdag 5 Oktober 2017 19.30 uur: Debatavond over houtrook
30 augustus 2018 hans

Veel mensen hebben hinder van houtrook van een open haard of houtkachel van hun buren. Onderzoek wijst uit dat het aantal gezondheidsklachten van omwonenden de laatste jaren toeneemt. Maar niet alleen de buren, ook de stoker zelf loopt gezondheidsrisico’s door het fijnstof en de schadelijke stoffen in de rook.

Er bestaan voor het plaatsen van houtkachels in Nederland geen wettelijke regels, maar wat kan de gemeente doen om deze overlast te voorkomen of te verminderen? Kunnen we gezondheidsrisico’s of overlast verkleinen door anders te stoken?

Op 5 oktober organiseert het Platform Duurzaam Wageningen een informatie en debatavond over dit onderwerp in het stadhuis. Op deze debatavond zal Huub Piepers van het Longfonds uitleg geven over de gezondheidsrisico’s. Astrid Jansen van de gemeente Amersfoort vertelt welke maatregelen zij willen nemen. Bart Leenders van Leenders Houtkachels zal uitleggen hoe je kunt stoken met zo min mogelijk uitstoot. Wethouder Lara de Brito zal haar visie geven op het onderwerp.

In het 2e gedeelte van de avond zal er een plenaire discussie plaats vinden. Daar zal waarschijnlijk ook iemand van de Stichting Houtrookvrij aan deelnemen. Het is dan ook mogelijk vragen te stellen aan de sprekers en vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek. Wageningse raadsleden worden ook uitgenodigd.

Plaats: stadhuis Wageningen, De avond begint om half acht, zaal open vanaf 19.00 uur.
Kijk voor meer informatie in het gedetailleerde Programma en achtergrondinformatie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.