Factcheck Volkskrant: “Grootste biomassacentrale vervuilt net zo veel als duizenden haarden.”

Factcheck Volkskrant: “Grootste biomassacentrale vervuilt net zo veel als duizenden haarden.”
31 mei 2019 Redactie

Hoeveel fijnstof stoot een biomassacentrale uit? De Volkskrant zocht het uit.

Dan de biomassacentrale in Diemen. Die wordt veel groter dan die in Zaanstad en mag straks zo’n 6.952 kilo fijnstof per jaar uitstoten: goed voor een paar duizend open haarden of houtkachels.

Nuon komt in zijn berekening desondanks uit op één houtkachel door alleen de luchtvervuiling rond elke Diemense woning te rekenen, in plaats van de fijnstof direct bij de schoorsteen mee te nemen. In de woonwijk zélf komt slechts een klein deel van de totale fijnstofuitstoot, zegt luchtkwaliteitshoogleraar Guus Velders (ook UU). Bij elkaar genomen legt de uitstoot van de centrale straks een fijnstofdeken over een omvangrijker gebied dan alleen Diemen.

Klik hier om het artikel te lezen.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.