Stichting Reclame Code doet uitspraak: “Fijnstofvrij hout stoken is in strijd met Milieu Reclame Code”

Stichting Reclame Code doet uitspraak: “Fijnstofvrij hout stoken is in strijd met Milieu Reclame Code”
14 maart 2020 Redactie

Stichting HoutrookVrij heeft een tweede zaak gewonnen bij de Stichting Reclame Code. Dat mag gerust een succes worden genoemd!

De eerste gewonnen zaak had betrekking op houtpellets en kun je hier lezen.

 

De tweede zaak heeft betrekking op de milieuclaim dat er ‘fijnstofvrij’ hout gestookt kan worden. Dat is natuurlijk onzin en een houtkachel verkoper kan dit niet waar maken.

Stichting Reclame Code heeft dat ook ingezien en heeft uitgesproken dat “Bij de huidige stand van de techniek is het moeilijk voorstelbaar dat van veel producten kan worden bewezen dat zij absoluut milieu onschadelijk zijn. Daarom is grote terughoudendheid met betrekking tot absolute claims op zijn plaats”. Fijnstofvrij hout stoken is onvoldoende bewezen en deze claim mag niet meer worden gebruikt. De uitspraak van deze tweede zaak kun je hier lezen.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.