Partij vd Dieren – Opvolgen van meldingen van houtstookoverlast

Partij vd Dieren – Opvolgen van meldingen van houtstookoverlast
23 januari 2021 Redactie

Partij vd Dieren – Motie Van Esch over het serieus opvolgen van meldingen van houtstookoverlast aangenomen

Interessant nieuws voor iedereen die bij een melding van houtstookoverlast geen gehoor krijgt bij de gemeente. Vlak voor het kerstreces heeft de Tweede Kamer een motie van de Partij voor de Dieren aangenomen.

De Kamer verzoekt de regering in deze motie er bij gemeentes op aan te dringen meldingen van overlast door houtstook serieus op te volgen. Dat was nodig omdat blijkt dat niet alle gemeentes dat doen, en, zo motiveert Eva van Esch in de motie, het recht op gezonde lucht is in iedere gemeente gelijk.

Mensen die overlast willen melden bij hun gemeente kunnen deze motie noemen. De gemeente moet de klacht serieus in behandeling nemen, bijvoorbeeld door de toolkit houtstookoverlast te gebruiken.
Eva van Esch zit in de Kamer namens de Partij voor de Dieren, welke het stoken op hout uit wil faseren, dat staat in het partijprogramma.

De motie is aangenomen met 95 stemmen, alleen de VVD, PVV en FvD stemden tegen.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.