Houtkachels verhogen de kans op longkanker

Houtkachels verhogen de kans op longkanker
7 februari 2021 Redactie

Houtkachels verhogen de kans op longkanker

Met het verbranden van hout en houtskool komen kleine deeltjes materie, ook wel aangeduid als fijnstof of PM2,5, vrij. Dit leidt tot de meest zorgelijke vorm van luchtvervuiling die schadelijk is voor de menselijke gezondheid.

Deze kleine deeltjes kunnen een groot scala aan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoesten, astma aanvallen, hartaanvallen en longkanker. Uit onderzoek is gebleken dat de luchtvervuiling elk orgaan van het lichaam kan aantasten en in het bijzonder de longen. Vooral zeer jonge kinderen zijn hier kwetsbaar voor omdat hun longen nog in ontwikkeling zijn.

In Noord-Amerika zijn er steeds meer bewegingen naar een ban op haarden die worden gestookt op hout en houtskool. En in sommige delen van het land is het zelfs verboden, omdat activisten en de overheid het beschouwen als een bedreiging van de volksgezondheid.

Lees het hele artikel in de New Telegraph

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.