Twitter peiling houtkachelverbod

Twitter peiling houtkachelverbod
18 september 2021 Redactie

Afgelopen stookseizoen zijn er diverse peilingen geweest met de vraag hoe men denkt over houtrookoverlast en/of een houtkachelverbod. De verdeling van de stemmers lag in deze peilingen meestal rond 50/50. In augustus 2021 is er voor het eerst een Twitter peiling geweest met de vraag of er een verbod op houtkachels moet komen. Deze peiling is uitgezet door @depeiling en de vraagstelling was:

“Moeten houtkachels en open haarden worden verboden om de uitstoot van fijnstof tegen te gaan? #houtkachels #luchtkwaliteit”

@Depeiling heeft deze peiling geplaatst naar aanleiding van een tweet van PvdD Noord Holland (https://twitter.com/PvdDnh/status/1432286315459104768) waarin de zorgen worden geuit of het Schone Lucht Akkoord geen “Schone Schijn Akkoord” zal worden.

In totaal hebben 4170 mensen gestemd op de vraag of er een verbod op houtkachels moet komen. Volgens @depeiling is dit een bovengemiddeld aantal. 57.1% van de stemmers is vóór een verbod op houtkachels en dat mag een mooi resultaat worden genoemd. De afgelopen jaren is de weerstand tegen houtrook en houtkachels langzaam aan het groeien. Dit wordt vooral gemerkt op social media als Twitter en Facebook, maar ook komt er geleidelijk meer aandacht in de vorm van artikelen in grote en kleine kranten. Zo was er begin 2021 een heel groot artikel over houtrookoverlast in Dieren waar ook stichting HoutrookVrij aan heeft meegewerkt. Hopelijk zet de trend door en het resultaat van de afgelopen peiling op Twitter is hier van een bewijs.

 

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.