Motie: Laat houtrookoverlast in rook opgaan aangenomen!

Motie: Laat houtrookoverlast in rook opgaan aangenomen!
13 juni 2022 Redactie

Amersfoort is de eerste gemeente die houtstook verbiedt bij code rood en oranje van de Stookwijzer. Dit is goed nieuws! Dus wij zeggen: Gemeente Amersfoort, PvdA, GroenLinks en CDA hartelijk dank!

Argumenten:

Houtstook is een ernstige bedreiging voor de gezondheid, met name voor mensen met luchtwegklachten. Er zijn 1,2 miljoen mensen met chronische luchtwegklachten in Nederland. Zij kunnen zichzelf niet of nauwelijks beschermen tegen rookoverlast van buren.

Bijzonder is dat de gemeente Amersfoort al meerdere jaren een bewustwordingscampagne voert, maar dit geeft te weinig resultaat.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.