Waarom de stookwijzer gebruiken

Waarom de stookwijzer gebruiken?

De startpagina van de stookwijzer lijkt misschien wel vooral te gaan om stooktips voor stokers. Maar nadat een postcode is ingevuld wordt een dashboard getoond met een advies of het stoken van hout wel kan.

De app geeft best vaak aan dat stoken niet verstandig is. Het idee is dat als stokers het advies volgen er veel minder vaak wordt gestookt.

Voor gehinderden is de app behulpzaam om met stokers in gesprek te gaan en hen te wijzen op deze app.

Nadat de postcode is ingevuld wordt het stookadvies speciaal voor de opgegeven woonomgeving getoond. Via het menu scherm kan gekozen worden voor de optie:  Overlast melden.

Bij een melding gaat deze zowel naar het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat als naar de aangesloten gemeenten bij het Schone Lucht Akkoord. Ook zijn er gemeenten vrijwillige aangesloten die het SLA niet hebben ondertekent.

We kunnen ons voorstellen dat de lezer denkt: waarom verwijst de stichting naar deze app. Het gaat om stoken.

Zolang er geen regels zijn die de niet stoker op dit moment beschermt is het melden van overlast belangrijk. Handhaven bij overlast is voor gemeenten nu nog moeilijk omdat er nog geen of slechte handhaafbare normen zijn. Deze app wordt nu door veel gemeenten wel alvast gepromoot om vooral bewustwording bij stokers te creëren. Hen te informeren dat stoken echt ongezond is voor de buurt maar ook voor henzelf.

Daarnaast geeft de app gehinderden de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de overlast te melden. Het is dus belangrijk om elke keer te melden als je overlast ervaart. De overheid krijgt hierdoor beter zicht op de aantallen burgers die overlast ondervinden.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.