“Marleen en Dieter gaan pas slapen als er geen hout meer wordt gestookt”

“Marleen en Dieter gaan pas slapen als er geen hout meer wordt gestookt”
21 juli 2020 Redactie

Dieter en Marleen Pientka vertellen in de Provinciale Zeeuwse Courant over houtrook, hun luchtkwaliteitsmetingen in de eigen tuin en hun werkzaamheden voor Stichting HoutrookVrij.

Over de impact van houtrook merkt Dieter op:

We zijn ons langzaam gaan verdiepen in wat voor stoffen er eigenlijk in houtrook zitten en zijn behoorlijk geschrokken. We hebben alle twee een chemische opleiding en weten precies wat die stofjes voor effect hebben op je gezondheid. Je kunt houtrook beschouwen als chemisch afval.

Ondanks dat maatregelen nog op zich laten wachten zijn Dieter en Marleen Pientka wel optimistisch over de toekomst.

Ik zie een kentering. We merken het al”, zegt Marleen. ,,Ik zie een toekomst waarin iedereen vrij kan ademen zonder rekening te hoeven houden met houtrook”, zegt Dieter. En tot die tijd blijven ze proberen om mensen bewust te maken van de gevaren van houtrook.

Klik hier om het artikel op PZC.nl te openen.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.