Gemeenten moeten beter onderzoek doen bij overlast houtstook

Door Stichting Houtrookvrij i.s.m. vereniging Leefmilieu

Wanneer?

Zaterdagmiddag 8 juli a.s. 13.30 uur

 

Waar?

Apeldoorn
(Na aanmelding ontvangt u van ons de adresgegevens van de locatie.)

Wat

Tijdens deze informatiemiddag komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Hoe kunt u als burger invloed uitoefenen op schone lucht in uw eigen leefomgeving?

• Toelichting over de handhavingsactie houtrookoverlast; o.a. juridische praktijkvoorbeelden en informatie over het verloop van de handhavingsprocedure.

• Het belang van het indienen van een handhavingsverzoek.

• Ervaringsdeskundigen vertellen over het meten van fijnstof met sensors. Deze meetapparatuur wordt ingezet door burgers om lokaal de luchtkwaliteit te meten en de verontreiniging door houtrook aan te tonen.

• Burgers delen hun ervaring na toenadering tot hun gemeente te hebben gezocht.

• Aan het einde van de informatiemiddag is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en onderling informatie en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie

Samen met Leefmilieu organiseert Houtrookvrij een informatieve middag rondom de handhavingsactie. Weet u nog niet precies wat deze actie inhoudt en of dit iets voor uw situatie zou kunnen zijn? Kom dan naar de bijeenkomst! Iedereen die geinteresseerd is in het onderwerp vervuiling en overlast ten gevolge van houtstook is welkom (zie ook op onze website).

Speciale gast

De voormalige directeur van Staatsbosbeheer zal een toelichting geven over de huidige toestand van het Nederlandse bos en de effecten van toegepaste kaalkap voor houtwinning voor houtstook. Daarbij zal hij ook ingaan op de nieuwe bossenstrategie.

Aanmelden

Het is nodig om vooraf aan te melden via info@houtrookvrij.nl.

Let op: beperkt aantal plaatsten beschikbaar!

Petitie

Stichting HoutrookVrij vindt dat iedereen recht heeft op schone en gezonde lucht. De overheid moet hier duidelijke regels voor opstellen en deze handhaven. Dus steun onze actie door de petitie te tekenen.

 

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.