essay on sports research paper for college assignment of interest example of a business continuity plan term papers on barack obama how to write good dissertation proposal doing assignment amanita phalloides dissertation creative writing course description dissertation abstracts online ordering

Verslag bijeenkomst Friezen voor Frisse lucht

Verslag bijeenkomst Friezen voor Frisse lucht
19 februari 2020 Redactie

Op vrijdag 14 februari was in Leeuwarden de bijeenkomst ‘Laat uw gezondheid niet in houtrook opgaan” georganiseerd door Friezen voor Frisse lucht. Daar werd weer duidelijk dat burgers zich soms in uitzichtloze en schrijnende situaties bevinden. Dat de (lokale) overheid hen letterlijk en figuurlijk in de houtrook laat zitten. Hoewel er politieke beweging is bleek uit de presentatie van de stichting HoutrookVrij dat we weinig hoeven te verwachten van het Schone Luchtakkoord.

Anne-Marie Kuipers informeerde de aanwezigen over het Kennisdocument houtstook van het STAB. Misschien hebben burgers en gemeenten binnenkort meer juridische mogelijkheden om de overlast door houtstook aan te pakken.

Hoe dan ook, op dit moment is er nog erg weinig mogelijk. Belangrijke tips:

  • Meld klachten altijd. Dat kan met behulp van de stookwijzer. De klacht wordt doorgestuurd naar de gemeente. Meld elke keer bij overlast, ook al kan of wil een gemeente op dit moment niet veel voor u betekenen.
  • Meld de klacht bij de GGD.
  • Lees het stappenplan op onze site. Voer deze uit. Mocht het tot een handhavingsverzoek leiden dan is op onze site een voorbeeldbrief te vinden of een tool waarmee u het verzoek zelf kunt samenstellen. Let wel: als een gemeente niet binnen 8  weken reageert dan kunt u de gemeente in gebreke stellen.

Ronnie Pieters van Friezen voor Frisse lucht hoopt daarom dat meer burgers in Friesland zich willen aansluiten bij dit nu nog kleine collectief. Samen sterk. Voor meer informatie of vragen kunt u Ronnie Pieters een bericht sturen. Foarút tank! Frisse loft foar Fries!